Fiets Ombouwcentrum Nederland distributeur Pendix

Door: Frank Thooft, redacteur PersPodium

Fiets Ombouwcentrum Nederland distributeur voor Nederland voor Pendix GmbH

Steeds meer mensen stappen over op elektrische fietsen. Volgens de ANWB rijdt 1 op de 10 Nederlanders al op een elektrische fiets. Het kan echter ook anders: een bestaande fiets met een ombouwkit elektrisch maken.

Het Arnhemse bedrijf Fiets Ombouwcentrum Nederland (F.O.N.) introduceert deze weken een nieuw systeem waarmee gewone fietsen met behulp van een eenvoudige ombouwkit elektrisch kunnen worden gemaakt. F.O.N. is recent door Pendix aangewezen als enige Nederlandse distributeur.

F.O.N. is al een jaar of vier actief op de markt en werkte tot nu toe met ombouwkits van Bafang uit China, een land waar volgens FMH Motor maar liefst 200 miljoen e-bikes rijden. Het nieuwe systeem dat nu geïntroduceerd wordt is ontwikkeld in Duitsland en maakt gebruik van puur Europese onderdelen, vertelt directeur Gerben Meijer van F.O.N.

“Het voordeel van dit nieuwe Pendix eDrive systeem boven het systeem dat we tot nu toe gebruikten is dat je de derailleur van je fiets gewoon kunt blijven gebruiken, dus zelf kunt blijven schakelen. Er zit ook een computer in de accu gebouwd die leert van je fietsgedrag waardoor je steeds soepeler gaat fietsen. Ik zie hier heel goede toekomstmogelijkheden in.”

Meijer houdt het komende Velo-city evenement nauwlettend in de gaten, vertelt hij, want als deze regio nóg meer in de spotlights komt van fietsliefhebbers liggen er kansen voor zijn bedrijf.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0
Fiets Ombouwcentrum Nederland logo

Neem contact met ons op: 

TELEFOON: 026 - 70 712 70

info@FietsOmbouwcentrumNederland.nl

ADRES: Markweg 3G, 6883JL Velp

Betaalmethoden bij Fiets Ombouwcentrum Nederland