Elke ombouwset bestaat uit een motor voor de trapondersteuning, een accu om de motor van energie te voorzien, een trapdetectie sensor om te trapondersteuning te starten, een groot overzichtelijk display en een handige bedieningsunit om de mate van trapondersteuning te selecteren.

Als extra zijn de FON ombouwsets voorzien van 2 remhendels met veiligheidsschakelaars, een gashendel en energiezuinige LED verlichting voor én achter.

Krachtige Stille Motor Met Vrijloop

Onze e-bike ombouwset is uitgerust met een krachtige motor die al jaren wordt toegepast in vele elektrische fietsen en heeft hiermee zijn kwaliteit en duurzaamheid al bewezen.

De motor voorzien is van een vrijloop, waardoor u niet merkt dat de fiets is uitgerust met ondersteuning als de ondersteuning uitstaat.

De motor wordt kompleet gespaakt geleverd in een dubbelwandige 28" aluminium velg.

Groot Multi-Funktioneel Display

Het display van FONebike ombouwset is groot, duidelijk en overzichtelijk. Het wordt in het midden van het stuur geplaatst. De bedieningsknoppen komen naast het handvat, zodat u deze makkelijk met de duim kunt bedienen zonder uw hand van het stuur te halen.

U kunt in één oogopslag de volgende informatie zien:

  • De snelheid waar u mee fietst
  • De afgelegde afstand die u heeft gefietst
  • De tijd die u heeft gefietst
  • De resterende acculading
  • De mate van trapondersteuning
  • De omgevingstemperatuur
  • Het motorvermogen
  • Verlichting aan/uit

Met de bedieningsknoppen kunt u natuurlijk de mate van trapondersteuning instellen. Er zijn 5 standen; van lichte ondersteuning tot maximale ondersteuning.

De maximale snelheid en de totale afstand die u heeft gefietst kun u met de bedieningsknoppen op het display terugvinden. 

Kwaliteitsaccu Voor Lang Fietsplezier

Met een elektrische fiets is er niets vervelender dan een lege accu terwijl u nog een eindje moet fietsen. Of een accu die maar een jaartje meegaat...

Daarom leveren wij bij onze e-bike ombouwset de beste accu die er verkrijgbaar is met Lithium-Ion cellen van Samsung.

Deze krachtige accu heeft een capacitiet van 13Ah bij 36V (470 Wattuur) die ervoor zorgt dat u met gemak 100 kilometer met ondersteuning kunt fietsen.

De mate van trapondersteuning, de hoeveelheid wind en heuvels op het traject kunnen natuurlijk de actieradius beïnvloeden.

De kostbare Li-ion accu is in een stevige accuhouder geplaatst en met een slot beveiligd tegen diefstal. Het geheel wordt geleverd in een stevige bagagedrager. Deze bagagedrager heeft een draagvermogen van 25 kilo, dus een kind achterop meenemen is geen probleem.

Veiligheid Staat Voorop

Om zorgeloos en veilig te kunnen fietsen is elke FONebike ombouwset voorzien van remhendels met een veiligheidschakelaar.

Wordt er geremd, dan onderbreken de schakelaars het elektrische circuit en wordt de stroomvoorziening naar de motor meteen onderbroken. 

Verlichting

Het zou een beetje knullig zijn als uw fiets is omgebouwd naar een elektrische fiets, maar de verlichting werkt nog op een dynamo of losse batterijen, terwijl u een grote accu bij u heeft.

De FONebike ombouwset wordt geleverd met een koplamp en een achterlicht. 


De energie zuinige LED verlichting verbuikt maar een fractie van de energie in de accu en kan aangezet worden met de bedieningsknoppen op het stuur. 

Als de lampen aan zijn, is ook de achtergrond verlichting van het display aan.

Zo wordt u altijd gezien, heeft uzelf goed zicht en is de informatie op het display ook goed leesbaar in het donker.

Trapsensor

Elke elektrische fiets in Nederland moet voorzien zijn van een trapdetectie systeem, omdat volgens de wet de fiets niet aangedreven mag worden door een motor zonder dat er getrapt wordt.

Meestal zijn deze zogenaamde trapsensoren erg moeilijk te monteren. De traparmen en zelfs de trapas moeten gedemonteerd worden. Hiervoor is technische kennis en speciaal gereedschap nodig, waardoor het monteren van een ombouwset bijna alleen is weggelegd voor de handige doe-het-selver of een specialist.

De gepatenteerde FONebike trapsensor is te monteren zonder gereedschap, en zonder demontage van welk onderdeel dan ook.

Alles Aansluiten - Zo Simpel

Als er veel elektrische kabels langs het fietsframe lopen ziet dat er natuurlijk niet zo fraai uit. Zeker als ze ook nog eens verdraaid zitten.

Mede daarom levert FONebike een speciale 'Alles-in-1' kabel. Het op elkaar aansluiten van de geleverde onderdelen is door deze 'Alles-in-1' kabel kinderlijk eenvoudig.

U sluit de kabel met één stekker aan op de accu. Bij het balhoofd, aan de voorkant van de fiets, vertakt deze kabel zich in meerdere kabels met stekkers in verschillende kleuren.

Ook de kabels van de rem hendels, de gashendel, het display en de koplamp hebben een gekleurde stekker. U steekt simpelweg de bij elkaar horende stekkers in elkaar. Een kind kan de was doen.


Ombouwset VOORWIEL-motor met USB-aansluiting
Een zeer complete ombouwset met een 250W Bafang voorwielmotor en USB aansluiting voor permanente stroomvoorziening voor telefoon, zodat deze tijdens het fietsen kan worden opgeladen. Handig als je fietst met een navigatie-app op de telefoon. ... (meer lezen)
€ 848,00 vanaf € 799,00 2
Ombouwset MIDDENMOTOR met Drager-Accu & USB BBS01B
Deze ombouwset omvat een 250Watt middenmotor, en een 360Watt-uur, 470Watt-uur of 630Watt-uur NMC Li-ion accu in een aluminium bagagedrager. De meegeleverde Spanninga koplamp gaat automatisch aan als het donker wordt. Evenals de achter ... (meer lezen)
vanaf € 659,00 2
Ombouwset MIDDENMOTOR met Frame-Accu & USB (BBS01B
Deze ombouwset omvat een 250Watt middenmotor, en een 360Watt-uur, 470Watt-uur of 630Watt-uur NMC Li-ion Frame-accu, welke gemonteerd word op de plaats van de bidonhouder.  De meegeleverde Spanninga koplamp gaat automatisch aan als het ... (meer lezen)
€ 1.089,00 vanaf € 1.049,00 2
Ombouwservice bij Fiets Ombouwcentrum Nederland
Als je bij de aanschaf van een ombouwset deze ombouwservice bestelt, dan monteren wij de ombouwset vakkundig op jouw fiets. Na een uitgebreide test krijgt je de (nieuwe) elektrische fiets weer mee naar huis. Het is de bedoeling dat je ... (meer lezen)
€ 198,50 2
Omspaakservice van Fiets Ombouwcentrum Nederland
Standaard wordt er als onderdeel van een ombouwset Voorrwielmotor een compleet voorgemonteerd wiel met motor geleverd. De 28" aluminium velg is standaard zwart gespoten. Mocht je een fiets hebben met kleiner wiel (26 inch of kleiner), of een ... (meer lezen)
€ 68,00 2
Pendix eDrive1000: Direct-Drive MIDDENMOTOR met 2
Pendix eDrive motor met 2 stuks 500Watt-uur bidon accu   Het Pendix Direct-eDrive ombouwsysteem is revolutionair in vele opzichten: De motor drijft rechtstreeks de trapas aan (direct-eDrive). Er zitten geen tandwielen en ove ... (meer lezen)
€ 2.389,00 € 1.990,00 2
Pendix eDrive300: Direct-Drive MIDDENMOTOR met 300
Pendix eDrive motor met 300 Watt-uur Lithium-Ion bidon accu.   Het Pendix Direct-eDrive ombouwsysteem is revolutionair in vele opzichten: De motor drijft rechtstreeks de trapas aan (direct-eDrive). Er zitten geen tandwielen ... (meer lezen)
€ 1.490,00 2
Fiets Haal en Breng service
Wil je dat wij je fiets bij je komen ophalen en deze als elektrische fiets weer netjes bij je komen afleveren? Bestel dan deze Haal en Brengservice.   Nadat je de bestelling hebt geplaatst nemen we contact met je op om een afspraak ... (meer lezen)
€ 68,50 2
AppKIT™ ombouwset
Een complete ombouwset die te bedienen is met je eigen smartphone. De AppKIT™ heeft ook een USB aansluiting voor permanente stroomvoorziening voor de telefoon zodat deze tijdens het fietsen niet leegloopt, maar zelfs wordt opgeladen. Ook han ... (meer lezen)
€ 942,00 vanaf € 898,00 2
Pendix eDrive500: Direct-Drive MIDDENMOTOR met 500
Pendix eDrive motor met 500 Watt-uur Lithium-Ion bidon accu.   Het Pendix Direct-eDrive ombouwsysteem is revolutionair in vele opzichten: De motor drijft rechtstreeks de trapas aan (direct-eDrive). Er zitten geen tandwielen ... (meer lezen)
€ 1.690,00 2
Fiets Ombouwcentrum Nederland logo

Neem contact met ons op: 

TELEFOON: 026 - 70 712 70

info@FietsOmbouwcentrumNederland.nl

ADRES: Markweg 3G, 6883JL Velp

Betaalmethoden bij Fiets Ombouwcentrum Nederland